Two White Pigeons is een volledig gerenoveerde vakantiewoning met een hoge mate van comfort en gezelligheid. Deze historische arbeiderswoning uit het industriële tijdperk is met succes omgevormd tot een moderne en stijvolle cocon die tegemoet komt aan de vereisten van reizigers van diverse pluimage, zowel voor korte als langere verblijven.

De centrale ligging van de vakantiewoning maakt het tot de ideale uitvalsbasis om de charmes van Ieper en omgeving te verkennen. Veel bezoekers overnachten terecht in het stadscentrum in plaats van in de dorpjes die Ieper omringen. Dat bespaart onnodige verplaatsingen en parkeerzorgen, in het bijzonder ’s avonds, wanneer mensen ontspannen op het marktplein van deze pittoreske middeleeuwse stad of de Last Post ceremonie aan de Menenpoort bijwonen.

Two White Pigeons bevindt zich op wandelafstand van alle belangrijke toeristische bezienswaardigheden (de Menenpoort, de Grote Markt, het Belfort, de Sint-Maartenskathedraal, de Vestingen, het In Flanders Fields museum) en ligt pal in een buurt met eet- en winkelgelegenheden, inclusief een nabije supermarkt. Het treinstation van Ieper ligt op wandelasftand, evenals een aantal ruime, openbare parkeergelegenheden. De locatie is dus heel centraal, maar desondanks heel rustig met weinig doorgaand verkeer in de straat.

Het volledig ter beschikking hebben van een woning van drie verdiepingen betekent dat men volstrekte vrijheid en flexibiliteit heeft, en ook veel meer ruimte, wat ongetwijfeld een superieure ervaring is in vergelijking met een verblijf in een hotel of B&B. Het huis is heel goed uitgerust, meer nog dan de doorsnee vakantiewoning, omdat de eigenaars in het buitenland wonen maar steeds zelf de woning betrekken als ze tijd in Ieper doorbrengen. Het zijn gepassioneerde reizigers met een sterke interesse voor koken. Het is dan ook geen verrassing dat de woning een wereldse en toch huiselijke sfeer uitademt.